Otroligt gott tack vare den hemliga ingrediensen!
Jag har bakat en rabarberpaj utifrån ett gammalt familjerecept.

Recept:
Sätt ugnen på 200°C
Fyll halva formen med skalade och uppskurna rabarber. Strö över ½dl socker och ca.2msk potatismjöl.
Potatismjölet gör att rabarberna inte blir rinniga och sockret tar bort lite av det mest sura.
För er som smakat råa rabarber vet vad jag menar :P
Ställ in formen i ugnen och låt den stå där medan du blandar resten.
- 2dl Vetemjöl
- 2dl Havregryn
- 2dl Socker
- 1tsk Bakpulver
- ½dl mjölk
Och nu till den hemliga ingrediensen!
*TRUMVIRVEL*
- Sirap! Enligt receptet ska det vara ½dl men jag brukar köra i säkert 1½-2dl
När du blandat alla ingredienser, smält 150g smör och rör ner i smeten.
Ta ut formen med rabarber och häll över smeten.
Låt stå i ugnen i ca.25 min.
Sirapen gör att det blir knäckigt, segt och fruktansvärt gott! Den pajen jag gjorde som är på bilden blev något för gräddad.
Jag brukar göra den något ljusare i färgen.
Har ni någon paj som ni gillar och gör ofta? Länka gärna tips och idéer!