Triple chocolate brownies

Här kommer som lovat bild och recept till dessa gudomligt goda Triple Chocolate Brownies! 
 
 
Ingredienser
  • 400g mörk bakchoklad
  • 5dl strösocker
  • 1msk vaniljextrakt
  • 6 ägg
  • 1 tsk salt
  • 4,5dl mjöl
  • vita chokladbits
  • mjölkchokladbits
  • 350g smör
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 180°C
  2. Smält smör och den mörka chokalden på svag värme i en kastrull
  3. Rör ihop ägg, socker och vaniljextrakt
  4. Låt chokladblandningen svalna lite, tillsätt sedan ägg- och sockerblandningen.
  5. Vänd ner mjöl och salt (varsamt)
  6. Ta en ungssäker form, jag använder en rektangulär form för lättare uppdelning av brownisen, lägg i ett ark bakplåtspapper.
  7. Rör ner de båda sorters chokladbits i smeten och häll sedan allt i formen.
  8. Sätt in i ugnen och grädda i ca. 25 minuter. Den är färdig när ovansidan har börjat spricka upp lite.
 
Jag rekommenderar att sedan vända över brownisen på t.ex. en bricka eller stor skärbräda och lägga in i frysen för att det ska sätta sig lite och chokladbitarna ska stelna innan brownisen skärs upp i lagom bitar. Skulle man skära upp bitarna innan det svalnat ordentligt så rinner det lätt ut och chokladbitsen är fortfarande smälta. Servera sedan med ett kallt glas mjölk, supergott!